Het verhaal…

… achter De DierenNanny

Als jong gezin met zelf ook menig pluizig huisgenootje (2 honden, een valkparkiet, een konijn en 2 cavia’s) stootten wij ook al eens op het probleem van wat met onze beestjes te doen als we er even op uit trokken.
Wat we altijd vooropstelden bij de opvang voor onze eigen dieren was hun welzijn. Net als mensen zijn dieren honkvast, houden ze graag vast aan gewoontes en zijn ze gevoelig aan stress en veranderingen (de één al wat meer dan de andere natuurlijk).

De ideale oplossing was overduidelijk om hen altijd in hun eigen thuisomgeving te laten opvangen. Geen veranderingen en dus geen stress.
En geen baasjes die zich een hele trip zorgen maakten.

En zo groeide het idee voor De DierenNanny: vanuit onze eigen zorgen over en voor onze dieren, het geloof dat dieren nog steeds het beste af zijn in hun eigen vertrouwde omgeving en het plezier van hen en andere baasjes dit te kunnen geven.

… achter het logo

Wie is nu toch dat fluffy beest in het logo? Wel, dat fluffy beest is geïnspireerd op mijn eigen fluffy beest: Chanel.
Chanel is mijn Tibetaantje (°2011) die denkt dat alles in en rond het huis tot haar koninkrijk behoort (ook haar zusje, Poppy, mijn Aussie). Het verklaart ook meteen haar kroontje.
En haar bijnaam De Keizerin.
Zie je mij in het straatbeeld, dan zie je ook heel vaak Chanel: ze is mijn schaduw en ik zou het niet anders willen.
Het kon dan ook niet anders dan dat zij het gezicht van de zaak werd.

Het kroontje staat niet alleen voor Chanel’s koninklijke allures, maar ook voor het aloude gezegde ‘klant is koning’.
Jullie diertjes dus.

Velen zullen de typische tekenstijl vast al herkend hebben, want voor het ontwerp van het logo schakelde ik niemand minder dan Arno Van de Velde in.
Beter gekend als Arnoleon, de cartoonist achter ‘je hoort wat in een klaslokaal’ die vertelt over alles wat zich maar afspeelt in het leven van een leerkracht middelbaar onderwijs, maar ook in het leven van jonge ouders.
Niet alleen super tof getekend, maar ook geweldig herkenbaar.
En altijd overgoten met een goede dosis humor.
Een echt Leuvens (èn lokaal) talent.

… achter de bakfiets

Ik heb niet alleen een groot hart voor dieren, maar ook voor de natuur in het algemeen. Bij het zoeken naar een transportmiddel om op uw diertjes te komen passen of uw hond uit te laten was de keuze dus snel gemaakt: niet een auto, maar een bakfiets.
Oh jawel, u heeft dat inderdaad goed gelezen: een bakfiets.
En wat voor één: hij brengt me overal met gemak naartoe èn biedt ook nog eens ruimte genoeg voor twee grote honden.

Extra voordeel: hij is niet alleen milieuvriendelijk, uw (huis)dier hoeft zich geen zorgen te maken dat ik te laat kom voor zijn ochtendplasje of lunch, want hij zorgt ervoor dat ik geen last heb van de files.

… achter de flyers en visitekaartjes

Visitekaartjes, flyers, bedankingskaartjes, … er worden bergen drukwerk verzet bij het runnen van een zaak.
Ik ging op zoek naar een ecologisch verantwoord alternatief voor al dat papierwerk en vond dit in drukwerk gemaakt van gerecycleerd papier. Minder grondstoffen, minder CO2-uitstoot en minder afval.
Want onze dieren verdienen ook een propere wereld.
Eentje waar er nog genoeg bossen zijn om in rond te rennen.