Praktisch – een helpend pootje

Voor wie?

Voor dieren in en rond Leuven.

(3000 Leuven, 3001 Heverlee, 3010 Kessel-Lo, 3012 Wilsele, 3018 Wijgmaal, 3020 Herent, 3220 Holsbeek, 3220 Kortrijk-Dutsel, 3220 Sint-Pieters-Rode, 3221 Nieuwrode, 3110 Rotselaar, 3111 Wezemaal, 3118 Werchter, 3150 Haacht.
Staat uw postcode hier niet tussen, aarzel dan niet mij te contacteren. Ik bekijk graag met u wat mogelijk is.)

 

Stap voor stap-gids voor de reservatie

1. U heeft een reis geboekt naar het verre China en u beseft plotseling dat uw hond/kat/ezel/… geen Chinees spreekt en dus beter, voor zijn eigen rust, thuis blijft.

2. U zoekt achter een dierenoppas aan huis en komt bij De DierenNanny terecht. Perfect.

3. Via het reserveringsformulier (vindt u hier, maar vindt u ook bovenaan in het menu onder het kopje ‘diensten’) stuurt u uw gegevens door.
Wilt u er nog andere zaken aan toevoegen, zoals wat uw lievelingstaart is, mag dat altijd, maar is niet noodzakelijk natuurlijk.

4. U krijgt zo snel mogelijk een bericht of telefoontje van mij om te bevestigen en een kennismakingsgesprek vast te leggen (u weet graag wie er in uw huis komt tijdens uw afwezigheid en of het klikt met uw huisdier natuurlijk).

5. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de details, de gewoontes van uw (huis)dier(en), gebeurt de overdracht van de huissleutel en vooral: leert uw dier mij al wat beter kennen.

6. Voila! U kan met een gerust hart vertrekken.

Reserveert u voor de uitlaatdienst of de house sitting, kan u dit in het reserveringsformulier bij het vakje ‘dienst’ aanduiden en hoeft u uiteraard niet dezelfde info door te geven als bijvoorbeeld bij een dierenoppasdienst. 

 

Het kennismakingsgesprek

Vooraleer ik de service uitvoer kom ik een eerste keer langs zodat we kennis kunnen maken. Zo weet u aan wie u uw huis en/of dier toevertrouwt tijdens uw afwezigheid.
Maar bovenal, zo leert uw (huis)dier mij al kennen en weet hij/zij ook wie ik ben de volgende keer dat hij/zij mij ziet.

Tijdens dit gesprek bespreken we de praktische zaken, de gewoontes van uw (huis)dier, wat u allemaal wilt dat er gebeurt tijdens de huisbezoeken, eventuele speciale zaken/extra’s kunnen besproken/doorgegeven worden en de sleutel wordt overhandigd.

Geen zorgen, dit kost u geen hele avond (en geen enkele eurocent), ik houd dit kort en bondig 😉

 

Enkele dagen voor vertrek.

De reservering is gelukt, de sleutel is overhandigd, uw koffer staat klaar en u bent uw huisdier aan het overladen met extra knuffels.
Binnen enkele dagen vertrekt u.
Dit is het moment dat u van mij een mail mag verwachten waarin ik de gewenste dienst nog eens bevestig, een checklist meegeef van wat u klaarzet tijdens uw afwezigheid en vooral: krijgt u de mogelijkheid om eventueel nog extra info door te geven die je misschien vergeten doorgeven was tijdens het kennismakingsgesprek of die sindsdien veranderd is.
Misschien moet Coco sindsdien wel een zalfje aan zijn linkerpootje of wilt Fifi nu alleen nog op haar blauwe dekentje slapen ipv op haar roze.
Wat u ook maar te binnen valt, kan u dan nog doorgeven.

 

Wat legt u klaar als u er even op uit trekt en ik op uw dier(en) pas?
  • het voer
  • snoepjes (voor uw (huis)dier, niet voor mij)
  • speeltjes
  • leiband
  • gezondheidsboekje*
  • indien u wenst dat het hok/de kooi/de kattenbak gereinigd wordt: het benodigde materiaal

* ter info: baasjes zorgen er zelf voor dat hun dieren in orde zijn met de nodige vaccinaties

 

Tijdens uw afwezigheid.

Indien u dat wenst, kan u via sms of WhatsApp op de hoogte gehouden worden van wat uw (huis)dier ook maar uitspookt tijdens uw afwezigheid.
Dit is geheel vrijblijvend en gratis. U beslist of u dit al dan niet wenst, hoe en wanneer.

 

Bij uw thuiskomst.

… zal uw (huis)dier u eerst waarschijnlijk een half uur de oren van uw hoofd ratelen met zijn wilde verhalen.
Eens dat achter de rug is, zal u op uw keukentafel/aanrecht/… een briefje vinden met een verslagje van de afgelopen periode.
De teruggave van de sleutel gebeurt ofwel persoonlijk op een afgesproken moment ofwel laat ik die achter op een veilige plaats die we op voorhand hebben afgesproken (op eigen risico).

 

*Krijgt u binnen de 48u. geen bericht van mij, gelieve mij dan te contacteren op het nummer +32 495 65 72 55. Ik controleer dagelijks mijn berichten/de site, maar er kunnen altijd technische issues optreden natuurlijk.
Of ik ben terecht gekomen in je spam folder. Dat kan ook.