Een helpend pootje – FAQ

Voor wie?

Voor dieren in en rond Leuven.

(3000 Leuven, 3001 Heverlee, 3010 Kessel-Lo, 3012 Wilsele, 3018 Wijgmaal, 3020 Herent, 3220 Holsbeek, 3220 Kortrijk-Dutsel, 3220 Sint-Pieters-Rode, 3221 Nieuwrode, 3110 Rotselaar, 3111 Wezemaal, 3118 Werchter.
Staat uw postcode hier niet tussen, aarzel dan niet mij te contacteren. Ik bekijk graag met u wat mogelijk is.)

 

Stap voor stap-gids voor de reservatie

1. U heeft een reis geboekt naar het verre China en u beseft plotseling dat uw hond/kat/ezel/… geen Chinees spreekt en dus beter, voor zijn eigen rust, thuis blijft.

2. U zoekt achter een dierenoppas aan huis en komt bij De DierenNanny terecht. Perfect.

3. Via het reserveringsformulier (vindt u hier, maar vindt u ook bovenaan in het menu onder het kopje ‘diensten’) stuurt u uw gegevens door.
Wilt u er nog andere zaken aan toevoegen, zoals wat uw lievelingstaart is, mag dat altijd, maar is niet noodzakelijk natuurlijk.

4. U krijgt zo snel mogelijk een bericht of telefoontje van mij om te bevestigen en een kennismakingsgesprek vast te leggen (u weet graag wie er in uw huis komt tijdens uw afwezigheid en of het klikt met uw huisdier natuurlijk).

5. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de details, de gewoontes van uw (huis)dier(en), gebeurt de overdracht van de huissleutel en vooral: leert uw dier mij al wat beter kennen.

6. Voila! U kan met een gerust hart vertrekken.

Reserveert u voor de uitlaatdienst of de house sitting, kan u dit in het reserveringsformulier bij het vakje ‘dienst’ aanduiden en hoeft u uiteraard niet dezelfde info door te geven als bijvoorbeeld bij een dierenoppasdienst. 

 

Het kennismakingsgesprek

Vooraleer ik de service uitvoer kom ik een eerste keer langs zodat we kennis kunnen maken. Zo weet u aan wie u uw huis en/of dier toevertrouwt tijdens uw afwezigheid.
Maar bovenal, zo leert uw (huis)dier mij al kennen en weet hij/zij ook wie ik ben de volgende keer dat hij/zij mij ziet.

Tijdens dit gesprek bespreken we de praktische zaken, de gewoontes van uw (huis)dier, wat u allemaal wilt dat er gebeurt tijdens de huisbezoeken, eventuele speciale zaken/extra’s kunnen besproken/doorgegeven worden en de sleutel wordt overhandigd.

Geen zorgen, dit kost u geen hele avond (en geen enkele eurocent), ik houd dit kort en bondig 😉

 

Enkele dagen voor vertrek.

De reservering is gelukt, de sleutel is overhandigd, uw koffer staat klaar en u bent uw huisdier aan het overladen met extra knuffels.
Binnen enkele dagen vertrekt u.
Dit is het moment dat u van mij een mail mag verwachten waarin ik de gewenste dienst nog eens bevestig, een checklist meegeef van wat u klaarzet tijdens uw afwezigheid en vooral: krijgt u de mogelijkheid om eventueel nog extra info door te geven die je misschien vergeten doorgeven was tijdens het kennismakingsgesprek of die sindsdien veranderd is.
Misschien moet Coco sindsdien wel een zalfje aan zijn linkerpootje of wilt Fifi nu alleen nog op haar blauwe dekentje slapen ipv op haar roze.
Wat u ook maar te binnen valt, kan u dan nog doorgeven.

 

Wat legt u klaar als u er even op uit trekt en ik op uw dier(en) pas?
 • het voer
 • snoepjes (voor uw (huis)dier, niet voor mij)
 • speeltjes
 • leiband
 • gezondheidsboekje*
 • indien u wenst dat het hok/de kooi/de kattenbak gereinigd wordt: het benodigde materiaal

* ter info: baasjes zorgen er zelf voor dat hun dieren in orde zijn met de nodige vaccinaties

 

Tijdens uw afwezigheid.

Indien u dat wenst, kan u via sms of WhatsApp op de hoogte gehouden worden van wat uw (huis)dier ook maar uitspookt tijdens uw afwezigheid.
Dit is geheel vrijblijvend en gratis. U beslist of u dit al dan niet wenst, hoe en wanneer.

 

Bij uw thuiskomst.

… zal uw (huis)dier u eerst waarschijnlijk een half uur de oren van uw hoofd ratelen met zijn wilde verhalen.
Eens dat achter de rug is, zal u op uw keukentafel/aanrecht/… een briefje vinden met een verslagje van de afgelopen periode.
De teruggave van de sleutel gebeurt ofwel persoonlijk op een afgesproken moment ofwel laat ik die achter op een veilige plaats die we op voorhand hebben afgesproken (op eigen risico).

 

*Krijgt u binnen de 48u. geen bericht van mij, gelieve mij dan te contacteren op het nummer +32 495 65 72 55. Ik controleer dagelijks mijn berichten/de site, maar er kunnen altijd technische issues optreden natuurlijk.
Of ik ben terecht gekomen in je spam folder. Dat kan ook.


FAQ

Vang je ook dieren op bij jou thuis?

Neen (oei, dat begint hier al goed, zeg).
Dieren zijn gewoontedieren (ahja, anders zou het een ander woord zijn) die graag vasthouden aan bepaalde routines en honkvast zijn. Hun slaap- en eetplaats, momenten van rust en eten, wandelen, … allemaal zaken die ze niet graag anders dan anders zien.
Veel diertjes ervaren dan ook stress als ze uit hun vertrouwde omgeving worden weggehaald en hun gewoontes moeten aanpassen. Ik hou daarom vast aan het principe van de dieren in hun eigen omgeving te verzorgen.
Minder stress voor jouw dieren en dus ook minder stress voor jou 😉

 

Wat als ik 2 katten, 3 honden, een paard, 25 vissen, 10 vogels en een dromedaris heb?

Dan heb jij een gezellig leuke beestenbende.
En betaal jij niet meer dan iemand met 2 katten. Of 1 hond.

Vraagt de hoeveelheid tijd die de verzorging kost langer dan een half uur (een standaard oppasdienst), dan komt er gewoon €6 bij per begonnen half uur.

 

Is het mogelijk om verschillende diensten op 1 dag te combineren?

Het is zeker geen probleem om ’s ochtends een wandeling van een half uur te doen met Fifi, ’s middags langs te komen voor een combi van een uur en ’s avonds voor een wandeling van 45 minuten.
Je bent dus zo vrij als je zelf wilt in het combineren van diensten.
Houd er wel rekening mee dat, indien je verschillende diensten combineert op 1 dag, er iedere keer de standaard prijs per dienst wordt aangerekend (en dus niet de 2de en 3de dienst van die dag aan verminderde prijs zoals het geval zou zijn als je iedere keer dezelfde dienst kiest).

 

Wil je ook de plantjes water geven, de post uithalen en de kattenbak volledig schoonmaken tijdens onze afwezigheid?

Tuurlijk wil ik dat.
Dat het zelfs standaard in het pakketje zit als je mij inhuurt. Wat ne service, zeg! 😉

 

Wat houdt een standaard oppasdienst juist in?

Een standaard oppasdienst is een huisbezoek van 30 minuten. Dit houdt altijd in: uitlaten in de tuin, eten en drinken geven, ongelukjes opruimen – oeps -, speel- en knuffelmomentje en een praatje over het weer. En indien gewenst: house sitting service (planten water geven, post uithalen, …).
Moeten er bepaalde extra zaken gedaan worden, zoals bv. het konijnenhok kuisen of de paardenstal uitmesten, dan spreekt het voor zich dat ik langer dan 30 minuten aan het werk zal zijn. In dat geval komt er €6 per begonnen half uur bij.
Uiteraard is dit altijd in samenspraak met/op vraag van u bij reservering zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

 

Wat houdt een wandeling juist in?

Als u een wandeling van een half uur boekt, mag u er zeker van zijn dat er ook effectief een half uur zal gewandeld worden.
Het aan- en aflijnen reken ik niet in bij het half uur. Vanzelfsprekend.

 

Wat houdt een combi juist in?

Een standaard combi bestaat uit een half uur à 40 minuten minuten wandelen/spelen gevolgd door etenstijd, en knuffeltijd.

 

Vanaf wanneer is mijn reservering bevestigd/ingepland bij De DierenNanny?

Nadat u een reservering hebt geplaatst mag u normaal gezien binnen de 48u een mailtje van mij verwachten (check zeker ook eens uw spam! Ik zit niet graag in de vuilbak) waarin ik laat weten of de gevraagde data nog vrij zijn of niet en met de vraag voor een kennismakingsgesprek.
Pas NADAT er een moment voor het kennismakingsgesprek is afgesproken wordt de reservering effectief bevestigd/ingepland in mijn agenda.

 

Hoe lang op voorhand boek ik het best een dienst?

Wil je zeker zijn dat Filou haar dagelijkse brokjes en knuffels krijgt terwijl u op de skilatten staat in de krokusvakantie of op het strand ligt in de zomervakantie, dan raad ik aan om ruim op voorhand te reserveren.
Wacht je bijvoorbeeld tot 1 juli met boeken voor een week oppassen vanaf 10 juli dan bestaat de kans natuurlijk dat er geen plekje meer zal zijn voor Filou…

Voor last minute boekingen: gelieve er rekening mee te houden dat er tussen de aanvraag van de dienst en de uitvoering ervan minimum een dag moet zitten.

 

Hoe gebeurt de sleuteloverdracht?

Tijdens het kennismakingsgesprek.
Moeten er dus nog sleutels bijgemaakt worden, gelieve dit dan te doen tegen het kennismakingsgesprek. Tenzij u mij zo leuk vindt dat u mij keigraag nog een paar keer wilt zien vooraleer u op reis vertrekt natuurlijk.
Praktisch is natuurlijk wat anders 😊

 

Wat leg ik klaar voor tijdens mijn afwezigheid?
 • het voer
 • snoepjes (voor uw (huis)dier, niet voor mij)
 • speeltjes
 • leiband en halsband
 • gezondheidsboekje
 • indien u wenst dat het hok/de kooi/de kattenbak gereinigd wordt: het benodigde materiaal. Zorg dus zeker voor genoeg kattenbakvulling, hooi, …

 

Wat als mijn huisdier ziek wordt tijdens mijn afwezigheid?

U mag er zeker van zijn dat ik u meteen verwittig en uw vertrouwde dierenarts inschakel (vandaar ook het belang van het gezondheidsboekje klaar te leggen).
Indien uw vertrouwde dierenarts niet bereikbaar is, schakel ik mijn dierenarts in (DNA Herent).

U mag rekenen op jarenlange ervaring met dieren, inzicht en een gezonde dosis buikgevoel. Bij de minste twijfel onderneem ik stappen.
Want happy en gezonde beestjes zijn uiteindelijk het enige doel 😊